Hoe het werkt

Een vakantie boeken bij SBM is heel eenvoudig! Hier lees je alles over hoe het werkt en wat de spelregels zijn. Op onze website kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht om het aanbod te bekijken, de laatste aanbiedingen te checken, een optie op een accommodatie te nemen of om te boeken. Van het grote aanbod aan accommodaties vind je een uitgebreide omschrijving, compleet met foto’s, zowel van de woning zelf als eventueel van het park waarop de woning zich bevindt. Ook is er informatie beschikbaar over leuke dingen die in de omgeving te doen zijn en op welke afstand die zich bevinden.

Wie mag boeken?

Je bent gerechtigd om te boeken als je een actieve medewerker of gepensioneerde werknemer van BPD bent of een gepensioneerde werknemer op wie de Rabo Vastgoedgroep CAO of diens rechtsvoorgangers van toepassing is geweest. Ook de weduwen, weduwnaars en wezen (tot 18 jaar) van deze medewerkers kunnen woningen van de SBM huren. Op de huurovereenkomsten is ons reglement van toepassing.

Flexibel arbeidscontract?

Tijdelijke medewerkers kunnen een woning huren en daarmee gebruik maken van de aantrekkelijke aanbiedingen van SBM. Wel moet je al enige tijd bij ons werken en je kunt als tijdelijke medewerker niet ruim van tevoren boeken. Kort samengevat is de regeling als volgt:

 1. Je bent als tijdelijke medewerker ten minste een halfjaar aaneengesloten bij BPD werkzaam.
 2. De boeking mag pas plaatsvinden binnen drie weken vóór de aanvang van de huurperiode.
 3. Boeking niet via de website, maar telefonisch bij ons secretariaat: 088 20 29 000. Vraag bij het secretariaat naar de Verklaring flexibel dienstverband.

Boeken

Om te kunnen boeken, heb je de code nodig die je eenmalig van ons hebt ontvangen. Heb je geen code ontvangen of ben je de code kwijtgeraakt? Neem dan contact op met het secretariaat. Als je een accommodatie voor een bepaalde periode hebt uitgekozen, kun je als volgt boeken:

  • Klik op de knop boeken om een boeking te verrichten op de desbetreffende accommodatie.
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in.
  • Controleer de gegevens op het scherm en vul ze zo nodig aan met bijvoorbeeld de keuze voor het aantal personen en het huren van bedlinnen.
  • Je ziet op het scherm de totale huursom en de berekening daarvan.
  • Is alles akkoord, klik dan nogmaals op de knop boeken om de locatie definitief vast te leggen.
  • Je ontvangt van ons direct een bevestigingsmail dat de locatie voor jou geboekt is.

Let op: Op het moment van het indrukken van de knop "boeken" wordt de boeking aangebracht in de database. Mocht een collega op hetzelfde moment ook jouw locatie gekozen hebben en iets eerder op de knop gedrukt hebben, kan het voorkomen dat je de melding krijgt dat de locatie niet meer beschikbaar is. Dat is heel teleurstellend, maar er geldt toch wie het eerst komt, die het eerst maalt. Wij kunnen dit proces niet beïnvloeden.

Optie

Wil je eerst nog even overleggen met je reisgenoten over de accommodatie of de periode? Het is mogelijk een optie te nemen op maximaal twee accommodaties of op twee verschillende periodes. Een optie is 1 week geldig. Handel als volgt:

  • Selecteer de gewenste accommodatie en periode.
  • Klik op de knop optie bij de gekozen accommodatie en periode.
  • Je ziet de melding in het scherm dat je optie-aanvraag is verstuurd.
  • Je ontvangt binnen enkele minuten een mail dat je optie is geregistreerd.
  • Een dag voor het aflopen van de optie ontvang je een herinneringsmail of je de optie wilt omzetten in een boeking.
  • Als je hierop niet reageert, vervalt de optie en wordt de eventuele volgende optiehouder geïnformeerd.     

Let op: Dit optie proces is volledig geautomatiseerd, als je een optie laat verlopen, is het de eerst volgende die recht heeft op een optie. Als je de optie wil verlengen kan het dus zijn, dat er andere optiehouders zijn die eerdere rechten hebben.

Betaling

Is de aankomstdatum meer dan 3 maanden verwijderd van de boekingsdatum dan wordt gevraagd 30% van de huursom te voldoen. Is de aankomst binnen 3 maanden na de boekingsdatum dan wordt gevraagd de volledige huursom te voldoen. Wij verzoeken je het bedrag over te maken op rekeningnummer NL21RABO 0265 8682 38 onder vermelding van locatie en periode.

60 dagen voor vertrek naar je vakantiebestemming ontvang je van ons een email met daarin wederom een verzoek het resterende bedrag over te maken.

Reisbescheiden & sleutelpas

Informatie over je vakantiebestemming (route, huisregels, inventarislijst, eventueel gebruiksaanwijzingen en instructies ingeval van storingen) vind je op deze site.

Om toegang te krijgen tot de geboekte woning dien je in het bezit te zijn van een sleutelpas. Deze sleutelpas ontvang je bij je eerste boeking van een SBM vakantiewoning. De sleutelpas houd je vervolgens in je bezit voor eventuele volgende boekingen. Je hoeft deze dus niet terug te sturen. Bij verlies van de sleutelpas kan een nieuwe pas worden aangevraagd bij het secretariaat van SBM. Hiervoor wordt € 10,- in rekening gebracht.

Wijzigingen

Je kunt je vakantie verlengen, verkorten of omboeken naar een andere datum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Als het aantal personen wijzigt, zullen wij dit verwerken in je boeking, het totaalbedrag zal dan worden aangepast. Wijzigingen zijn alleen via het secretariaat door te geven.

Annuleren

Het kan natuurlijk gebeuren dat je je vakantie door onvoorziene omstandigheden moet annuleren. In dat geval verzoeken wij je dit zowel telefonisch (088 20 29 000) als per e-mail (secretariaat@sbmvakanties.com) door te geven aan het secretariaat van de Stichting SBM.

Je krijgt van ons zo snel mogelijk een bevestiging van de geannuleerde vakantie en een annuleringsnota. Voor wat betreft de annuleringskosten verwijzen wij je naar ons Reglement Beschikbaarstelling, artikel L. Annulering. Wij raden je aan zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. 

Persoonlijk advies

Heb je nog vragen, wil je een persoonlijk advies of heb je hulp nodig bij een boeking, neem dan contact op met ons secretariaat. Het secretariaat is bereikbaar op 088 – 20 29 000 tijdens kantooruren: maandag t/m vrijdag 09.00 tot 17.00 uur.

SBM Vakanties